↑ Return to Gledališče

Angleško gledališče

Angleško gledališče je začelo delovati v šolskem letu 2014/15, ko smo na oder postavili igro Oscarja Wilda An Ideal Husband. Predstavo je režirala Maja Ravnikar Zabukovšek, v vloge pa so se vživeli igralci Lan Oberžan, Tilen Teržan, Saša Jovanović, Ana Lipovšek, Petrisa Čanji, Urška Andrenšek, Tinkara Žnidar, Lara Krajnc, Laura Kovač, Matija Terglav in Per Pintarič.

_

V šolskem letu 2015/16 smo igro »osvežili«. V vlogah Lady Caversham in Vicomta Nanjaca sta Urško Andrenšek in Matijo Terglava zamenjala Lana Maksima Rumbak in Miha Robnik Kračun. V začetku februarja smo nastopili na Kulturnem maratonu na naši šoli ter odigrali še tri predstave za dijake Gimnazije Lava, Gimnazije Rogaška Slatina in Srednje ekonomske šole Celje.

_

S predstavo An Ideal Husband smo se prijavili na Vizije – Festival mladinske kulture 2016. V okviru območnega festivala si je igro ogledal selektor, režiser Miha Golob. Uvrstili smo se na regijsko srečanje gledaliških skupin, ki je bilo 7. aprila v Celjskem domu.

_

 

mentorica: Metka Rems Pilko, prof.

DSC_1099_1 (1)

Oskarjevo gledališče 2015-16

_

_

Maja Ravnikar Zabukovšek (režiserka): Spletke, drama, izsiljevanje, ljubezenske zdrahe, politična dilema … sliši se kot nekaj iz kakšne mehiške limonade, vendar pa so to motivi, ki jih najdemo že stoletja v literarnih delih. Prav tako jih ne manjka tudi v komediji Oscarja Wilda, ravno obratno, kar kopičijo se.

Pripravljanje komedije za občinstvo je bilo naporno in zabavno delo.

Tinkara Žnidar (Lady Markby): »Ko sem se letos udeležila avdicije za angleško gledališče, si nisem niti predstavljala, koliko izkušenj bom s tem pridobila. Res je, da smo imeli veliko vaj, a smo z ostalimi igralci postali zelo dobri prijatelji, zato niso bile nikoli dolgočasne. Nikoli prej nisem bila del gledališča, v katerem bi celotna predstava potekala v angle-ščini, zato je bil to zame pravi izziv.  Zelo sem razširila svoje besedišče, izboljšala igranje in naglas. Vsi moji soigralci so odlični igralci, Maja pa je igro odlično postavila na odrske deske. Vesela sem, da so nam predstave tako dobro uspele in upam, da bomo v prihodnje skupaj sodelovali še pri kakšnem projektu.«

_

Petrisa Čanji (Mabel Chiltern): »Delovanje v angleškem gledališču je bilo eno izmed nepozabnih izkušenj prvega letnika, ki se ga bom vedno spominjala v dobri luči. Čisto na začetku, torej po avdiciji in dodelitvi vlog, me je skrbelo, kako se bom ujela s soigralci. Vendar ko smo se bolje spoznali, smo se res povezali kot skupina in je bila zato ta izkušnja še toliko boljša. Gledališče mi je popestrilo celo šolsko leto, še posebej vaje ob četrtkih in občasno ob sobotah. Zato se veselim še nadaljnjega sodelovanja v njem.«

_

Uršula Zdovc, prof.

Metka Rems Pilko, prof.

mentorici

IMG_5350_Lr_1280

Oskarjevo gledališče 2014-15

IMG_2483_Lr_4MP

Utrinek z vaje

 

Oglejte si predstavo An Ideal Husband.

_